« Para la libertad sangro », par Sergi Rodriguez

Drapeau_Catalan“Para la libertad sangro, lucho, pervivo”, Miguel Hernández.

Amb la paraula llibertat a la boca aquells fariseus de parlaments diversos en aquesta mal anomenada democràcia ara dita liberal, la capitalista de sempre, van fent la viu-viu per fer-nos la vida impossible a tots aquells que no som com ells. Mai com ara en nom de la llibertat uns pocs havien fet tant de mal a la immensa majoria.

Va ser en nom de la llibertat que George W. Bush, Tony Blair i José María Aznar van provocar la segona guerra d’Irac. Va ser en nom de la llibertat, la llibertat de ser com els demés francesos, que als bretons els van arrabassar les seves institucions, cultura i llengua. És en nom de la llibertat que als catalans ens volen segrestats i encadenats al podrit, ineficaç i corrupte Reino de España.

Parlen de llibertat de mercat quan el que realment volen dir és llibertat d’explotar fins a la mort els camperols que conreen el cafè que prendrem al matí o el mango que menjarem per postres havent sopat.

Parlen de llibertat de moviment de persones quan tanquen fronteres per evitar l’arribada de refugiats de guerra, la mateixa guerra que hem provocat en nom de la llibertat.

Parlen de llibertat de premsa sempre i quan no la fem servir per denunciar que ells, precisament, són els garants que això no esdevingui realitat.

Diuen que són més lliures que mai i tanmateix molts sentim que vivim en un “1984” perpetu.

2 COMMENTS

Bonjour, laissez ici votre commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.